Zlato za „Bambi Soko“ iz Višegrada

27.08.2018.

Škola fudbala „Bambi Soko“ iz Višegrada osvojila je prvo mjesto u kategoriji 2005. godište na „Bambi kupu 2018“, koji je okupio oko 350 djece iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Drugo mjesto pripalo je ekipi „Čajetine“ iz Čajetine, a treće mjesto ekipi „Crvena zvezda“ iz Užica.

Za najboljeg fudbalera proglašen je Nikola Batinić iz Višegrada, najbolji strijelac je Savo Jeremić iz Čajetine, dok je za najboljeg golmana proglašen Veljko Anđušić iz Užica.

Fudbalski klub „Ares“ iz Čačka osvojio je prvo mjesto u kategoriji 2007. godište, drugo mjesto pripalo je ekipi „Olimp“ sa Pala, a treće mjesto ekipi „Crvene zvezde“ iz Užica.

Za najboljeg fudbalera u kategoriji 2007. godište proglašen je Lazar Bajić iz Čačka, najbolji strijelac je Boris Delipara iz Pala, a najbolji golman je Pavle Bekonja iz Priboja.

Predsjednik Škole fudbala „Bambi Soko“ Aleksandar Govedarica rekao je da je ovo osmi kup koji se održava u Višegradu, sa ciljem da okupi mlade fudbalere i promoviše ovaj sport i grad.

„Na kupu je bilo 14 klubova sa 24 ekipe iz različitih gradova. Učesnici su zadovoljni utakmicama koje su odigrane, a treneri su izrazili zadovoljstvo organizacijom kupa“, dodao je Govedarica.

On je zahvalio opštini Višegrad i svim sponzorima koji su se uključili i pomogli organizaciju ovog kupa.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević uručio je pehare najboljim učesnicima kupa i istakao da će opština nastaviti da podržava ove događaje, koji afirmišu mladost.

Ovogodišnji „Bambi kup“ održan je juče na Gradskom stadionu u Višegradu.

(SRNA)