Ženski hor „Barili“ iz Požarevca održao koncert u Andrićgradu

28.06.2023.

Gradski ženski hor „Barili“ iz Požarevca pod upravom dirigenta Katalin Tasić održao je koncert u Andrićevom institutu u Andrićgradu u okviru „Vidovdanskih svečanosti“.

Hor se publici predstavio himnom „Moja Republika“, djelima iz bogatog srpskog crkvenog opusa, pjesmama „Tamo daleko“, „Srpkinja“, što je izazvalo oduševljenje publike.

„Imamo čast da treći put gostujemo u Andrićgradu na poziv Emira Kusturice. Ovaj dan je poseban jer je svečanost Vidovdana i kad kročimo u Andrićgrad mi smo preporođeni jer je ovo grad duhovnosti i kulture“, rekla je Srni Tasićeva.

Hor „Barili“ ubraja se među najistaknutije u Srbiji, jer je odlikovan visokim priznanjima na međunarodnim horskim takmičenjima.

Danas je svečano otvorena izložba djela Milene Pavlović Barili „Ovaj svet samo je sanak lep“ u saradnji sa Fondacijom Milenin dom – Galerija Milene Pavlović Barili iz Požarevca. Postavka osvjetljava umjetničku dušu srpskog naroda i predstavlja emocionalni pejzaž srpskog nasljeđa.

Svečanostima u Andrićgradu prisustvovali su proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, predstavnik državnog kapitala u Andrićgradu Nedeljko Elek, direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić, načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, odbornici u Skupštini opštine Višegrad i brojni građani.

SRNA