Женски хор „Барили“ из Пожаревца одржао концерт у Андрићграду

28.06.2023.

Градски женски хор „Барили“ из Пожаревца под управом диригента Каталин Тасић одржао је концерт у Андрићевом институту у Андрићграду у оквиру „Видовданских свечаности“.

Хор се публици представио химном „Моја Република“, дјелима из богатог српског црквеног опуса, пјесмама „Тамо далеко“, „Српкиња“, што је изазвало одушевљење публике.

„Имамо част да трећи пут гостујемо у Андрићграду на позив Емира Кустурице. Овај дан је посебан јер је свечаност Видовдана и кад крочимо у Андрићград ми смо препорођени јер је ово град духовности и културе“, рекла је Срни Тасићева.

Хор „Барили“ убраја се међу најистакнутије у Србији, јер је одликован високим признањима на међународним хорским такмичењима.

Данас је свечано отворена изложба дјела Милене Павловић Барили „Овај свет само је санак леп“ у сарадњи са Фондацијом Миленин дом – Галерија Милене Павловић Барили из Пожаревца. Поставка освјетљава умјетничку душу српског народа и представља емоционални пејзаж српског насљеђа.

Свечаностима у Андрићграду присуствовали су прослављени српски режисер Емир Кустурица, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, представник државног капитала у Андрићграду Недељко Елек, директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић, начелник општине Соколац Милован Бјелица, одборници у Скупштини општине Вишеград и бројни грађани.

СРНА