Za projekte 13 udruženja 50.000 KM

30.08.2023.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je danas ugovore o sufinansiranju projekata 13 nevladinih organizacija usmjerenih na socijalnu zaštitu, ekologiju, sport, mlade i kulturu i kulturno-istorijsko nasljeđe, za šta je iz budžeta izdvojeno 50.000 KM.
Đurević je naveo da udruženja imaju potrebu za dodatnim sredstvima u funkcionisanju i organizovanju manifestacija, a obaveza lokalne zajednice je da im pomogne, zbog čega će u narednoj godini nastojati da obezbijede još sredstava kako bi ih motivisali.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Danka Mitrović rekla je da je ovo društvo, odnosno njena sekcija Udruženje ljubitelja pisane riječi „Most“, potpisala ugovor o sufinansiranju projekta koji je u pripremi.

„Ove sekcije biće u prilici da višegradskoj i drugoj publici putem zbornika, koji će biti objavljen krajem godine, predstave svoje literarno stvaralaštvo“, istakla je Mitrovićeva.

Predsjednik Srpskog sokolskog društva „Kralj Petar Ujedinitelj“ Čedomir Guzina rekao je da su sredstva namijenjena za Festival folklora, koji je održan pred prepunom dvoranom.

Predsjednik Udruženja „Eko-centar“ Dejan Furtula rekao je da su sredstva namijenjena za nastavak istraživanja budućeg zaštićenog područja „Dobrun Rzav“.

„Sa Zavodom za zaštitu kulturno-istorijskih spomenika Republike Srpske radimo popis svih kulturno-istorijskih vrijednosti. Hvala opštini Višegrad i nadam se brzoj realizaciji projekta“, istakao je Furtula.

SRNA