Višegrad – najznačajnije mjesto za razvoj turizma i kulture

21.10.2020.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Višegradu da ovaj grad predstavlja jedno od najvažnijih mjesta za razvoj turizma i kulture.

Dodik je rekao da izgradnja Andrićgrada i sve što veže ćupriju sa Višegradom daje ovom gradu ne samo značaj za Republiku Srpsku, nego internacionalni značaj.

„I mi to moramo da pratimo. Zadovoljan sam da smo završili mnoge projekte i nastavljamo dalje okupljeni za Višegrad, okupljeni za Republiku Srpsku. Takvo okupljanje jača snagu Republici, a Višegradu daje nove dimenzije za njegov ukupan razvoj“, istakao je Dodik.

On je naglasio da je u Višegrad došao po još jednu pobjedu.

„Mi u kontinuitetu pobjeđujemo i izlazimo pred ovaj narod sa obrazom jer smo uradili mnogo za ovaj grad. Imamo namjeru da još mnogo toga učinimo“, rekao je Dodik.

On je istakao da će zajedno sa kandidatima ove stranke na predstojećim izborima i načelnikom biti učinjeno sve da, u konekciji sa Vladom, budu riješena goruća pitanja, a jedno od tih je banjski kompleks „Vilina vlas“ u kome će se ući u rekonstrukciju vrijednu više od tri miliona KM.

„Ovdje je bila ministar finansija /Zora Vidović/ koja je potvrdila naše opredjeljenje tako da su ovi ljudi najzaslužniji zato što Višegrad ima ovakvu pažnju i ovakav razvoj“, rekao je Dodik.

Kandidat za načelnika opštine Mladen Đurević, koji je i aktuelni načelnik, rekao je da okupljeni za Višegrad, uz prisustvo svih kandidata i predsjednika SNSD-a, obilježavaju početak kampanje u Višegradu.

„Hvala predsjedniku na svim projektima koje smo u posljednjih godina zajednički sa Vladom započeli, završili i planiramo da uradimo. Veliko je zadovoljstvo što predsjednik za deset dana po drugi put dolazi u Višegrad“, istakao je Đurević.

On je izrazio uvjerenje da će SNSD u Višegradu sa svojim koalicionim partnerima ostvariti ubjedljivu pobjedu i nastaviti sa svim što je započeto.

Nosilac liste SNSD-a u Višegradu za predstojeće izbore Pero Petrović zahvalio je predsjedniku stranke na svemu što je učinio za Višegrad, kao i Vladi Republike Srpske.

„Kampanju smo počeli kao favoriti, a izbore ćemo završiti kao veliki pobjednici. Nastavićemo ciklus pobjeda u Višegradu“, rekao je Petrović.

Dodik je zajedno sa kandidatima za predstojeće lokalne izbore, rukovodstvom Opštinskog odbora SNSD-a i aktivistima prošetao kroz glavnu ulicu do Andrićgrada.

Nakon Andrićgrada, posjetio je višečlanu porodicu Jovanović koja ima petoro djece i tom prilikom im uručio poklone.

Obilaskom Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“ okončao je posjetu Višegradu.

SRNA