„Romanija“, „Igman“ i „Rogatica“ najuspješniji na karate kupu „Vidoje Andrić“

15.04.2024.

Karate klubovi „Romanija“ sa Pala, „Igman“ iz Istočne Ilidže i „Rogatica“ bili su najuspješniji među 17 ekipa iz BiH i Srbije koje su učestvovale proteklog vikenda na Memorijalnom turniru u karateu „Vidoje Andrić“ u Višegradu.

Za najbolju sportistkinju turnira je proglašena Irina Pantić iz KK „Romanija“, koja je osvojila tri zlatne i jednu srebrnu medalju, dok je najbolji sportista Tarik Alić iz KK „FAP“ iz Priboja sa osvojena tri zlata.

U posebnoj kategoriji „Senior-open“ u muškoj kategoriji najbolji je bio Luka Ćuković, srebro je pripalo Pavlu Avramoviću, a bronzu su podijelili Vuk Bjelica i Stefan Biljić.

U ženskoj kategoriji zlatom se okitila Marina Kurteš, srebro je pripalo Višegrađankama Seleni Lekanić, Mia Antić osvojila je bronzanu medalju, kao i Ema Pajkić.

Predsjednik Skupštine KK „Drina“ iz Višegrada Mladen Pecikoza rekao je da je bilo zadovoljstvo ugostiti djecu i pružiti im motivaciju za nastavak sportske karijere.

Turnir je svečano otvorio načelnik opštine Mladen Đurević, koji je istakao da je zadovoljstvo vidjeti veliki broj mladih i uspješnih sportista na jednom mjestu.

„Najvažnije nam je da djeca njeguju ljubav prema sportu, zdravo se razvijaju i druže, a nadam se da će Višegrad po ko zna koji put opravdati povjerenje onih koji su danas ovdje“, rekao je Đurević novinarima.

Pokrovitelji turnira su opština Višegrad i preduzeće „Hidroelektrane na Drini“.

SRNA