„Романија“, „Игман“ и „Рогатица“ најуспјешнији на карате купу „Видоје Андрић“

15.04.2024.

Карате клубови „Романија“ са Пала, „Игман“ из Источне Илиџе и „Рогатица“ били су најуспјешнији међу 17 екипа из БиХ и Србије које су учествовале протеклог викенда на Меморијалном турниру у каратеу „Видоје Андрић“ у Вишеграду.

За најбољу спортисткињу турнира је проглашена Ирина Пантић из КК „Романија“, која је освојила три златне и једну сребрну медаљу, док је најбољи спортиста Тарик Алић из КК „ФАП“ из Прибоја са освојена три злата.

У посебној категорији „Сениор-опен“ у мушкој категорији најбољи је био Лука Ћуковић, сребро је припало Павлу Аврамовићу, а бронзу су подијелили Вук Бјелица и Стефан Биљић.

У женској категорији златом се окитила Марина Куртеш, сребро је припало Вишеграђанкама Селени Леканић, Миа Антић освојила је бронзану медаљу, као и Ема Пајкић.

Предсједник Скупштине КК „Дрина“ из Вишеграда Младен Пецикоза рекао је да је било задовољство угостити дјецу и пружити им мотивацију за наставак спортске каријере.

Турнир је свечано отворио начелник општине Младен Ђуревић, који је истакао да је задовољство видјети велики број младих и успјешних спортиста на једном мјесту.

„Најважније нам је да дјеца његују љубав према спорту, здраво се развијају и друже, а надам се да ће Вишеград по ко зна који пут оправдати повјерење оних који су данас овдје“, рекао је Ђуревић новинарима.

Покровитељи турнира су општина Вишеград и предузеће „Хидроелектране на Дрини“.

СРНА