Radojčić: Urađene sve pripreme u OŠ „Vuk Karadžić“

01.09.2020.

Direktor Osnovne škole /OŠ/ „Vuk Karadžić“ u Višegradu Momir Radojčić rekao je da su urađene sve pripreme da bi u novoj školskoj godini, koja počinje u specifičnim okolnostima, bili bezbjedni i učenici i zaposleni.

„Uredili smo školsko dvorište, okrečili prostorije i renovirali namještaj.
Ministarstvo prosvjete obezbijedilo je udžbenike za učenike prvih i drugih razreda, te đake iz porodica sa troje i više djece, dok je opština Višegrad pomogla u nabavci školskog materijala i opremanju informatičkog kabineta, tako da spremno krećemo u novu školsku godinu“, istakao je Radojčić.

Školu „Vuk Karadžić“ danas je povodom početka nove školske godine posjetio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji je rekao da će opština u skladu sa mogućnostima biti usmjerena na stvaranje boljih uslova za učenike u Višegradu.

„Lijepo je vidjeti ova srećna dječija lica i vjerujem da će svi oni sa učiteljima i nastavnicima ostvariti dobre rezultate i uz pomoć roditelja izrasti u iskrene ljude, dobre prijatelje“, istakao je Đurević, koji je učenicima prvih razreda uručio prigodne poklone.

Nastava u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ odvijaće se u dvije smjene, u skladu sa preporukama resornog ministarstva i Instituta za javno zdravlje Republike Srpske.

SRNA