Радојчић: Урађене све припреме у ОШ „Вук Караџић“

01.09.2020.

Директор Основне школе /ОШ/ „Вук Караџић“ у Вишеграду Момир Радојчић рекао је да су урађене све припреме да би у новој школској години, која почиње у специфичним околностима, били безбједни и ученици и запослени.

„Уредили смо школско двориште, окречили просторије и реновирали намјештај.
Министарство просвјете обезбиједило је уџбенике за ученике првих и других разреда, те ђаке из породица са троје и више дјеце, док је општина Вишеград помогла у набавци школског материјала и опремању информатичког кабинета, тако да спремно крећемо у нову школску годину“, истакао је Радојчић.

Школу „Вук Караџић“ данас је поводом почетка нове школске године посјетио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић који је рекао да ће општина у складу са могућностима бити усмјерена на стварање бољих услова за ученике у Вишеграду.

„Лијепо је видјети ова срећна дјечија лица и вјерујем да ће сви они са учитељима и наставницима остварити добре резултате и уз помоћ родитеља израсти у искрене људе, добре пријатеље“, истакао је Ђуревић, који је ученицима првих разреда уручио пригодне поклоне.

Настава у Основној школи „Вук Караџић“ одвијаће се у двије смјене, у складу са препорукама ресорног министарства и Института за јавно здравље Републике Српске.

СРНА