Priredba prvog dana škole za 68 prvačića

01.09.2023.

Tradicionalnom priredbom danas je ozvaničen početak školske godine za 68 prvačića Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu, izjavio je Srni direktor ove škole Momir Radojčić.
Direktor škole Momir Radojčić rekao je da su u centralnoj školi upisana tri odjeljenja, jedno odjeljenje u Kopačima i dva učenika u područnim odjeljenjima.

„U centralnu školu upisana su 62 prvačića, pet u područnu školu Kopači i jedan đak prvak u područno odjeljenje Potkozara. Izvršili smo sve neophodne pripreme kako bi nastava tekla u najboljem redu. Imamo potreban nastavni kadar stručno zastupljen“, istakao je Radojčić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević poželio je uspjeh prvačićima uz poruku da je đačko doba vrijeme kada uče prva slova i brojeve i sa radošću ih upisuju u školske sveske.

„Vaši učitelji i roditelji pomoći će vam da steknete nova znanja i da budete dobri ljudi. Polazak u školu pamtićete cijeli život kao čarobni početak novog druženja i lijepih trenutaka iz školskih klupa, ali i učenja i novih znanja. Želim da budete vrijedni i marljivi“, rekao je Đurević, obraćajući se djeci.

On je naglasio da će opština zajedno sa školom da nastavi na unapređenju sigurnosti i bezbjednosti, ali i obezbjeđivanju što boljih uslova za boravak u školi.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ ima 628 učenika.

SRNA