Priprema se monografija „100 godina Fudbalskog kluba Drina“

21.03.2024.

Fudbalski klub „Drina HE“ iz Višegrada priprema monografiju povodom 100 godina postojanja ovog kluba, uz podršku opštine Višegrad, istaknuto je danas na sastanku načelnika opštine Mladena Đurevića.

Sastanku je prisustvovao autor monografije Milorad Janković iz Mladenovca, koji je rekao da monografija sadrži sve što se dešavalo u zadnjih 100 godina.

„Zahvaljujući biblioteci iz Višegrada našao sam dosta materijala prije Drugog svetskog rata, što mi je drago da predstavim, šta se dešavalo i ko je sve nastupao za fudbalski klub i pre rata. U knjizi ima dosta rezultata, utakmica, imena i prezimena Drininih igrača ali i rivala“, istakao je Janković.

On je naglasio da će u knjizi biti između 350 i 400 strana sa dosta fotografija zajedničkih, klupskih i pojedinačnih.

Predsjednik Fudbalskog kluba „Drina HE“ Dejan Krsmanović rekao je da je monografija dokaz trajanja kluba.

„Dokaz da smo izdržali sve ove godine i da su generacije Višegrada živjele fudbal ne potcjenjujući druge klubove našeg grada. Ova monografija smo danas mi i sve ono što je bilo nekada ranije“, istakao je Krsmanović.

On je zahvalio opštini Višegrad na podršci i razumijevanju.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zahvalio je autoru i naglasio da je ova monografija još jedan povod da se svi podsjetimo koliko je Višegradu važna kultura sjećanja.

„Sve ono što je zapisano ostaje trajno budućim generacijama, da sa ponosom se prisjetimo uspjeha višegradsih sportista kroz decenije iza nas“, istakao je Đurević.

Monografija bi trebalo da bude završena u junu, a promocija početkom septembra tekuće godine.