Припрема се монографија „100 година Фудбалског клуба Дрина“

21.03.2024.

Фудбалски клуб „Дрина ХЕ“ из Вишеграда припрема монографију поводом 100 година постојања овог клуба, уз подршку општине Вишеград, истакнуто је данас на састанку начелника општине Младена Ђуревића.

Састанку је присуствовао аутор монографије Милорад Јанковић из Младеновца, који је рекао да монографија садржи све што се дешавало у задњих 100 година.

„Захваљујући библиотеци из Вишеграда нашао сам доста материјала прије Другог светског рата, што ми је драго да представим, шта се дешавало и ко је све наступао за фудбалски клуб и пре рата. У књизи има доста резултата, утакмица, имена и презимена Дрининих играча али и ривала“, истакао је Јанковић.

Он је нагласио да ће у књизи бити између 350 и 400 страна са доста фотографија заједничких, клупских и појединачних.

Предсједник Фудбалског клуба „Дрина ХЕ“ Дејан Крсмановић рекао је да је монографија доказ трајања клуба.

„Доказ да смо издржали све ове године и да су генерације Вишеграда живјеле фудбал не потцјењујући друге клубове нашег града. Ова монографија смо данас ми и све оно што је било некада раније“, истакао је Крсмановић.

Он је захвалио општини Вишеград на подршци и разумијевању.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио је аутору и нагласио да је ова монографија још један повод да се сви подсјетимо колико је Вишеграду важна култура сјећања.

„Све оно што је записано остаје трајно будућим генерацијама, да са поносом се присјетимо успјеха вишеградсих спортиста кроз деценије иза нас“, истакао је Ђуревић.

Монографија би требало да буде завршена у јуну, а промоција почетком септембра текуће године.