Prikupljeno 30 doza krvi

12.12.2019.

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada danas je prikupio 30 doza krvi u akciji koju su organizovali povodom 30 godina rada ovog preduzeća.

Predsjednik Aktiva Miroslav Marjanović rekao je da ovaj aktiv duži niz godina tradicionalno organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, te da je u ovoj godini prikupljeno više od 100 doza za liječenje sugrađana u Kliničko-bolničkom centru Foča.

On je zahvalio svim radnicima bez kojih Aktiv ne bi mogao da funkcioniše, te Upravi i Sindikatu koji pomažu Aktiv i svima koji su se uključili u akciju.

Transfuzilog Službe za transfuziju u Foči Maja Kujundžić rekla je da su zadovoljni odzivom.

„Radujemo se ovoj akciji koja je za nas značajna, jer popravljamo rezerve krvi. Ima mnogo davalaca iz Višegrada, razvijeno je davalaštvo i u toku godine mi ovdje uzmemo mnogo krvi“, istakla je Kujundžićeva.

Dobrovoljni davalac Brane Šimšić rekao je da krv dao 40. put.

„Ovo je jedna od humanitarnih akcija i to je pomoć drugim ljudima. Većina se liječi u Foči, tako da mi moramo pomoći da ustanova ne bude bez krvi“, istakao je Šimšić.

Dobrovoljni davalac Aleksandar Vuković krv je dao 22. put.

„Svake godine dajem krv kome je potrebna. Ovdje sam da učestvujem u akciji koju organizuje naša firma i drago mi je zbog toga“, dodao je Vuković.

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi „He na Drini“ ima 70 članova.

SRNA