Прикупљено 30 доза крви

12.12.2019.

Актив добровољних давалаца крви „Хидроелектране на Дрини“ из Вишеграда данас је прикупио 30 доза крви у акцији коју су организовали поводом 30 година рада овог предузећа.

Предсједник Актива Мирослав Марјановић рекао је да овај актив дужи низ година традиционално организује акцију добровољног давања крви, те да је у овој години прикупљено више од 100 доза за лијечење суграђана у Клиничко-болничком центру Фоча.

Он је захвалио свим радницима без којих Актив не би могао да функционише, те Управи и Синдикату који помажу Актив и свима који су се укључили у акцију.

Трансфузилог Службе за трансфузију у Фочи Маја Кујунџић рекла је да су задовољни одзивом.

„Радујемо се овој акцији која је за нас значајна, јер поправљамо резерве крви. Има много давалаца из Вишеграда, развијено је давалаштво и у току године ми овдје узмемо много крви“, истакла је Кујунџићева.

Добровољни давалац Бране Шимшић рекао је да крв дао 40. пут.

„Ово је једна од хуманитарних акција и то је помоћ другим људима. Већина се лијечи у Фочи, тако да ми морамо помоћи да установа не буде без крви“, истакао је Шимшић.

Добровољни давалац Александар Вуковић крв је дао 22. пут.

„Сваке године дајем крв коме је потребна. Овдје сам да учествујем у акцији коју организује наша фирма и драго ми је због тога“, додао је Вуковић.

Актив добровољних давалаца крви „Хе на Дрини“ има 70 чланова.

СРНА