Pokloni za djecu sa poteškoćama u učenju i u razvoju

05.10.2020.

Članovi opštinske organizacije Crveni krst Višegrad danas su povodom Nedjelje djeteta posjetili djecu sa poteškoćama u učenju i u razvoju u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i uručili im prigodne poklone.

Sekretar Crvenog krsta Višegrad Slavica Marković rekla je da aktivnosti povodom Nedjelje djeteta podsjećaju da briga o najmlađima traje konstantno, te da se tokom trajanja Nedjelje promovišu aktivnosti koje se odnose ne samo na dječija prava, nego i na zdravlje djece, njihovo obrazovanje, vaspitanje, na zaštitu djece bez roditeljskog staranja.

Ona je navela da će osim posjete ovoj osnovnoj školi, posjetiti i višečlane porodice i uručiti im pakete hrane.

„Crveni krst Republike Srpske obezbijedio je pakete hrane za 12 višečlanih socijalno ugroženih porodica i volonteri će ih uručiti tokom trajanja Dječije nedjelje. Planirana je posjeta Udruženju `Moj prijatelj` i uručenje prigodnih poklona njihovim članovima“, navela je Markovićeva.

Ona je napomenula da će distribucija propangandnog materijala o dječijoj nedjelji koji je štampao Crveni krst Republike Srpske biti dostavljena u Srednjoškolski centar „Ivo Andrić“ i Osnovnu školu „Vuk Karadžić“.

Nedjelja djeteta ove godine obilježava se od 5. do 11. oktobra pod sloganom „Zdravo tijelo, vedar duh“, a sve aktivnosti usmjerene su na promociju i edukaciju o očuvanju i unapređenju dječijeg zdravlja.

SRNA