Podrška Festivalu omladinskih pozorišta Republike Srpske

23.10.2020.

Višegrad i Andrićgrad imaju šta da ponude ljubiteljima kulture i otvorene pozornice ovog kompleksa rado će ugostiti mlade stvaraoce kada se za to stvore uslovi, zaključeno je danas na sastanku načelnika ove opštine Mladena Đurevića i predstavnika Festivala omladinskih pozorišta Republike Srpske.

Đurević je istakao značaj festivala koji afirmiše mlade stvaraoce i koji se svake godine održava u drugom gradu Republike Srpske.

„Drago mi je što ne odustajete od pozorišta i festivala ni u vrijeme korone.
Značajno je bilo što je festival proteklih godina održan i u Višegradu, kao i u svim krajevima Republike Srpske. Svakako ćemo nastaviti saradnju i organizovati gostovanja pozorišta kad god se za to stvore uslovi“, rekao je Đurević.

Direktor Festivala omladinskih pozorišta Republike Srpske Novica Bogdanović zahvalio je načelniku za prijem i pohvalio dosadašnju saradnju.

Član žirija ove manifestacije Neda Simić Žerajić naglasila je da je Đurević uvijek podržavao kulturu i mlade stvaraoce i podsjetila da je u saradnji s njim organizovano gostovanje hit predstave „Noć bogova“ u Višegradu što je bio prvorazredni kulturni događaj.

„Andrićgrad pruža mnogo mogućnosti za pozorište i za svakog glumca je izazov da igra na bilo kojoj sceni u ovom kompleksu. Uvjereni smo da će buduća gostovanja pozorišta doprinijeti mnogo razvoju pozorišne scene u Andrićgradu i upisivanje Andrićgarda na evropskoj pozorišnoj mapi“, rekla je Žerajićeva.

SRNA