Objavljena preliminarna rang lista za stipendije

02.02.2018.

Opština Višegrad objavila je danas preliminarnu rang listu stipendista, prema kojoj će biti dodijeljeno 67 stipendija.
Prema navodima Komisije za dodjelu stipendija, na konkurs za dodjelu stipendija opštine Višegrad pristigle su 124 prijave studenata u akademskoj 2017/2018. godini, koji su konkurisali za jednu od četiri kategorije stipendija.

U kategoriji uspješnih studenata dodijeljene su 24 stipendije i po jedna stipendija u kategoriji studenata iz porodice poginulih boraca i uspješnih studenata tokom srednjoškolskog obrazovanja. U kategoriji studenata po osnovu posebnog i socijalnog statusa dodijeljena je 41 stipendija, navode u Komisiji.

Stipendija na mjesečnom nivou iznosi 120 KM, a isplaćuje se u deset jednakih mjesečnih rata.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da će na narednoj sjednici Skupštine opštine dati prijedlog da svi studenti koji su ispunili uslove dobiju stipendiju.

„Uslove konkursa nije ispunilo 18 studenata, dok je njih 39 ispunilo uslove, ali su prilikom rangiranja ostali `ispod crte`. Mi ćemo nastojati da obezbijedimo sredstva za stipendije u manjem iznosu i studentima koji su ispunili uslove, kako bi ih podstakli na dalji rad i učenje“, najavio je Đurević.

On je istakao da je ovo još jedan vid podrške obrazovanju mladih ljudi sa područja opštine Višegrad.

Preliminarna rang lista stipendista dostupna je na linku  Preliminarna rang lista za stipendije i na oglasnoj tabli opštine Višegrad.

SRNA