Obilježena krsna slava Boračke organizacije

08.11.2022.

U Hramu Presvete Bogorodice u Višegradu služeni su liturgija i parastos za poginule borce sa područja te opštine povodom obilježavanja krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdan.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Višegrad Aleksandar Savić čestitao je svim borcima krsnu slavu Mitrovdan.

„Ovo je veliki dan za Boračku organizaciju i Vojsku Republiku Srpske. Boračka organizacija ima pred sobom dosta zadataka, nadam se da ćemo biti veliki servis borcima i učinićemo sve da im olakšamo njihove teškoće“, rekao je Savić.

On je naveo da su u prethodnom periodu učinjeni pomaci u brizi o boračkoj populaciji, te da će se i u narednom periodu nastaviti u tom pravcu.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević čestitao je borcima, ratnim vojnim invalidima, članovima poginulih boraca i svima koji obilježavaju krsnu slavu Mitrovdan.

„Ovo je dan kada se prisjećamo svih koji su svoje živote utkali u stvaranje Republike Srpske. Ovo je najmanje što možemo da uradimo, da ih ne zaboravimo i da se to nikad ne ponovi“, istakao je Đurević.

Član Predsjedništva opštinske Boračke organizacije Miroslav Vuković poručio je da položaj boraca nije na zadovoljavajućem nivou, te da su u najtežem položaju borci koji su na Birou za zapošljavanje.

SRNA