Обиљежена крсна слава Борачке организације

08.11.2022.

У Храму Пресвете Богородице у Вишеграду служени су литургија и парастос за погинуле борце са подручја те општине поводом обиљежавања крсне славе Борачке организације Републике Српске – Митровдан.

Предсједник Скупштине Борачке организације Вишеград Александар Савић честитао је свим борцима крсну славу Митровдан.

„Ово је велики дан за Борачку организацију и Војску Републику Српске. Борачка организација има пред собом доста задатака, надам се да ћемо бити велики сервис борцима и учинићемо све да им олакшамо њихове тешкоће“, рекао је Савић.

Он је навео да су у претходном периоду учињени помаци у бризи о борачкој популацији, те да ће се и у наредном периоду наставити у том правцу.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је борцима, ратним војним инвалидима, члановима погинулих бораца и свима који обиљежавају крсну славу Митровдан.

„Ово је дан када се присјећамо свих који су своје животе уткали у стварање Републике Српске. Ово је најмање што можемо да урадимо, да их не заборавимо и да се то никад не понови“, истакао је Ђуревић.

Члан Предсједништва општинске Борачке организације Мирослав Вуковић поручио је да положај бораца није на задовољавајућем нивоу, те да су у најтежем положају борци који су на Бироу за запошљавање.

СРНА