Ne zaboraviti majke poginulih boraca Srpske

21.09.2018.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević posjetio je Milju Tanasković koja je u odbrambeno-otadžbinskom ratu u jednom danu izgubila troje djece i Janju Marković kojoj su u minulom ratu poginuli muž i dvoje djece.
Đurević je rekao da je opštinska uprava pomogla Tanaskovićevoj u renoviranju sprata kuće koji je izgorio, ističući da je to najmanje što su mogli da učine da joj olakšaju život.

„Nakon 26 godina života u kući koja je nakon ratnih dešavanja bila urušena, opština je uz pomoć lokalnih preduzeća i humanih ljudi izdvojila novac za njenu rekonstrukciju“, naveo je Đurević.

Tanaskovićeva je zahvalila načelniku opštine za pomoć, a njen unuk Miroslav kaže da je ovo ogroman poklon za njegovu porodicu i da nije ni sanjao da će neko poslije 26 godina urediti njegovu kuću.

Đurević je posjetio i Janju Marković koja je, nakon gubitka muža i dvoje djece u odbrambeno-otadžbinskom ratu, odlikovana Ordenom Miloša Obilića.

„Ne smijemo zaboraviti porodice čiji su najmiliji dali živote za stvaranje Republike Srpske. Naša je obaveza da damo maksimum kako bismo im olakšali i na neki način uljepšali život“, rekao je Đurević.

Janjin sin Živorad zahvalio je Đureviću i Boračkoj organizaciji opštine Višegrad na posjeti, ističući da ona mnogo znači njegovoj majci.

SRNA