Не заборавити мајке погинулих бораца Српске

21.09.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић посјетио је Миљу Танасковић која је у одбрамбено-отаџбинском рату у једном дану изгубила троје дјеце и Јању Марковић којој су у минулом рату погинули муж и двоје дјеце.
Ђуревић је рекао да је општинска управа помогла Танасковићевој у реновирању спрата куће који је изгорио, истичући да је то најмање што су могли да учине да јој олакшају живот.

„Након 26 година живота у кући која је након ратних дешавања била урушена, општина је уз помоћ локалних предузећа и хуманих људи издвојила новац за њену реконструкцију“, навео је Ђуревић.

Танасковићева је захвалила начелнику општине за помоћ, а њен унук Мирослав каже да је ово огроман поклон за његову породицу и да није ни сањао да ће неко послије 26 година уредити његову кућу.

Ђуревић је посјетио и Јању Марковић која је, након губитка мужа и двоје дјеце у одбрамбено-отаџбинском рату, одликована Орденом Милоша Обилића.

„Не смијемо заборавити породице чији су најмилији дали животе за стварање Републике Српске. Наша је обавеза да дамо максимум како бисмо им олакшали и на неки начин уљепшали живот“, рекао је Ђуревић.

Јањин син Живорад захвалио је Ђуревићу и Борачкој организацији општине Вишеград на посјети, истичући да она много значи његовој мајци.

СРНА