Moguće objavljivanje imena onih koji ne poštuju naredbu o izolaciji

23.03.2020.

Opštinski Štab za vanredne situacije u Višegradu je na današnjem sastanku donio odluku da će početi objavljivati imena neodgovornih pojedinaca koji se ne pridržavaju naredbe o izolaciji.

Na Štabu je istaknuto da će svakodnevno razmatrati odluku i da će, ukoliko dođe do nepoštovanja, objaviti imena tih lica.

Iz opštinskog Štaba se nadaju da neće biti takvih kako ubuduće ne bi objavljivali njihova imena i izložili ih neprijatnoj situaciji, te stoga apeluju da, u interesu sebe i sugrađana, poštuju naredbe Štaba i nadležnih službi.

U opštinskom Štabu ističu da su policija i inspekcija pojačale kontrolu poštovanja kućne izolacije, te će, ukoliko lica koja su u izolaciji ne budu na navedenim adresama, biti prinuđeni da ih pošalju u karantin.

Svim starijim licima u Višegradu, kao i licima iz Srbije čiji roditelji žive u Višegradu, omogućena je dostava hrane i drugih životnih namirnica na kućnu adresu, a ukoliko se ukaže potreba, biće obezbijeđena i javna kuhinja.

Štab za vanredne situacije opštine Višegrad donio je odluku da će tokom trajanja pandemije virusa korona prodavnice životnih namirnica raditi svaki dan do 18.00 časova, a dragstori do 20.00 časova, s ciljem smanjivanja socijalnih kontakata među ljudima i izbjegavanja gužvi.

SRNA