Lovačko veče 13. januara naredne godine

26.12.2023.

Tradicionalna manifestacija „Lovačko veče“ biće održana 13. januara naredne godine i imaće podršku opštine Višegrad, dogovoreno je danas na sastanku načelnika opštine Mladena Đurevića i predsjednika Lovačkog udruženja „Panos“ Vladana Nikitovića.

Đurević je rekao da su na sastanku razgovarali o planovima za narednu godinu i istakao da je ovo Udruženje jedno od onih koje okuplja dosta članova i zaslužuje pažnju lokalne uprave.

„Kada god imamo priliku pomognemo na različite načine smatrajući da je ovo Udruženje potrebno našem gradu i nastavićemo da pomažemo njihov rad. Dogovorena je podrška opštine i za predstojeće Lovačko veče“, naglasio je Đurević.

Nikitović je rekao novinarima da je druženje lovaca tradicija koju će Udruženje „Panos“ uz pomoć lokalne uprave realizovati i ove godine.

„Lovačko veče biće održano 13. januara na Bikavcu, i to je tradicija koju dugo godina obilježavamo. Očekujemo oko 350 lovaca, a riječ je o članovima pobratimskih udruženja iz Lazareva, Lazarevca i Užica, te lovaca iz okolnih opština, a ukoliko vremenski uslovi dozvole planirali smo i lov“, istakao je Nikitović.

Udruženje lovaca „Panos“ Višegrad trenutno ima oko 300 članova.