Ловачко вече 13. јануара наредне године

26.12.2023.

Традиционална манифестација „Ловачко вече“ биће одржана 13. јануара наредне године и имаће подршку општине Вишеград, договорено је данас на састанку начелника општине Младена Ђуревића и предсједника Ловачког удружења „Панос“ Владана Никитовића.

Ђуревић је рекао да су на састанку разговарали о плановима за наредну годину и истакао да је ово Удружење једно од оних које окупља доста чланова и заслужује пажњу локалне управе.

„Када год имамо прилику помогнемо на различите начине сматрајући да је ово Удружење потребно нашем граду и наставићемо да помажемо њихов рад. Договорена је подршка општине и за предстојеће Ловачко вече“, нагласио је Ђуревић.

Никитовић је рекао новинарима да је дружење ловаца традиција коју ће Удружење „Панос“ уз помоћ локалне управе реализовати и ове године.

„Ловачко вече биће одржано 13. јануара на Бикавцу, и то је традиција коју дуго година обиљежавамо. Очекујемо око 350 ловаца, а ријеч је о члановима побратимских удружења из Лазарева, Лазаревца и Ужица, те ловаца из околних општина, а уколико временски услови дозволе планирали смо и лов“, истакао је Никитовић.

Удружење ловаца „Панос“ Вишеград тренутно има око 300 чланова.