Izvedena predstava dramskog studija „Prosvjeta“

18.05.2017.

U Višegradu je premijerno izvedena predstava „Svini Tod“ Dramskog studija „Prosvjeta“ iz ove opštine, inspirisana „Peni Dredful“ melodramom s kraja 19. vijeka.

Umjetnički direktor Dramskog studija „Prosvjeta“ Bojana Podgorica rekla je Srni da se radnja predstave odvija 1785. godine, kada se berberin Bendžamin Barker vraća u London, nakon 15 godina prognanstva.

„Cilj mu je da se osveti korumpiranom sudiji Turpinu zbog progona i neljudskosti koji su učinjeni njemu i njegovoj porodici. Uz pomoć `šašave` lokalne pekarke, gospođe Lovet, Svini kroz seriju nemilih događaja upoznaje paletu likova, te otkriva zastrašujuću sudbinu koja je zadesila njegovu porodicu“, navela je Podgorica.

Ona je dodala da je predstavu režirao član Dramskog studija „Prosvjeta“ Dejan Lekić, koji ujedno tumači i glavnu ulogu – Svinija Toda.

Podgorica je istakla da Dramski studio „Prosvjeta“ Višegrad postoji više od tri godine, te da ima 15 uspješnih premijera pozorišnih predstava za djecu i odrasle.

Dramski studio „Prosvjeta“ predstavio se „Svini Todom“ na ovogodišnjem festivalu amaterskih pozorišta „Višegrad fest“, koji se već treći put održava u Višegradu.

SRNA