Изведена представа драмског студија „Просвјета“

18.05.2017.

У Вишеграду је премијерно изведена представа „Свини Тод“ Драмског студија „Просвјета“ из ове општине, инспирисана „Пени Дредфул“ мелодрамом с краја 19. вијека.

Умјетнички директор Драмског студија „Просвјета“ Бојана Подгорица рекла је Срни да се радња представе одвија 1785. године, када се берберин Бенџамин Баркер враћа у Лондон, након 15 година прогнанства.

„Циљ му је да се освети корумпираном судији Турпину због прогона и нељудскости који су учињени њему и његовој породици. Уз помоћ `шашаве` локалне пекарке, госпође Ловет, Свини кроз серију немилих догађаја упознаје палету ликова, те открива застрашујућу судбину која је задесила његову породицу“, навела је Подгорица.

Она је додала да је представу режирао члан Драмског студија „Просвјета“ Дејан Лекић, који уједно тумачи и главну улогу – Свинија Тода.

Подгорица је истакла да Драмски студио „Просвјета“ Вишеград постоји више од три године, те да има 15 успјешних премијера позоришних представа за дјецу и одрасле.

Драмски студио „Просвјета“ представио се „Свини Тодом“ на овогодишњем фестивалу аматерских позоришта „Вишеград фест“, који се већ трећи пут одржава у Вишеграду.

СРНА