Film „Na mliječnom putu“ prikazan i publici u Andrićgradu

03.03.2017.

Film Emira Kusturice „Na mliječnom putu“ premijerno je prikazan u bioskopu „Doli Bel“ u Andrićgradu, gdje se tražila karta više i sve tri sale bile pune.

Kusturica je novinarima nakon premijere filma rekao da je riječ o teškom filmu čije je snimanje trajalo tri godine.

Film se oslanja, kaže on, na eksterijer koji je varljiv.

„Varljivost eksterijera je bila dovoljna da se najsnažanije iscrtaju unutrašnji čovjekovi pejzaži, njegova tuga, radost, spektar osjećanja u kojima se odvija život na Balkanu“, rekao je režiser.

On je naveo da mu je zadovoljstvo što je film prikazan u novim bioskopima u kojima su zvuk i slika perfektni, što nije karakteristično za Balkan.

Glumica Sloboda Mićalović rekla je novinarima da je i nakon snimanja filma prisutna jaka emocija, koju su uspjeli da prenesu gledaocima, što je veliki uspjeh.

„Za mene i sve nas, i za Republiku Srpsku, jako je bitno da budemo ovde i da budemo deo Emirovog projekta, divnog filma kome će istorija suditi. To će biti film kojem ćemo se rado vraćati, kao i svim njegovim filmovima“, kazala je Mićalovićeva.

Ona je rekla da veoma zadovoljna što je dio filma.

„To zadovoljstvo traje. Uvijek se iznova bude osjećanja i emocije, jer je puno rada utkano u film“, rekla je Mićalovićeva.

SRNA