Филм „На млијечном путу“ приказан и публици у Андрићграду

03.03.2017.

Филм Емира Кустурице „На млијечном путу“ премијерно је приказан у биоскопу „Доли Бел“ у Андрићграду, гдје се тражила карта више и све три сале биле пуне.

Кустурица је новинарима након премијере филма рекао да је ријеч о тешком филму чије је снимање трајало три године.

Филм се ослања, каже он, на екстеријер који је варљив.

„Варљивост екстеријера је била довољна да се најснажаније исцртају унутрашњи човјекови пејзажи, његова туга, радост, спектар осјећања у којима се одвија живот на Балкану“, рекао је режисер.

Он је навео да му је задовољство што је филм приказан у новим биоскопима у којима су звук и слика перфектни, што није карактеристично за Балкан.

Глумица Слобода Мићаловић рекла је новинарима да је и након снимања филма присутна јака емоција, коју су успјели да пренесу гледаоцима, што је велики успјех.

„За мене и све нас, и за Републику Српску, јако је битно да будемо овде и да будемо део Емировог пројекта, дивног филма коме ће историја судити. То ће бити филм којем ћемо се радо враћати, као и свим његовим филмовима“, казала је Мићаловићева.

Она је рекла да веома задовољна што је дио филма.

„То задовољство траје. Увијек се изнова буде осјећања и емоције, јер је пуно рада уткано у филм“, рекла је Мићаловићева.

СРНА