Donirane 54 doze krvi

29.09.2023.

U akciji dobrovoljnih davalaca krvi koja je danas održana u Višegradu prikupljene su 54 doze krvi.

U akciji je učestvovalo oko 90 davalaca iz Višegrada i drugih gradova Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Šef transfuzijske medicine Foča Senka Milić rekla je da u ovakvim akcijama učestvuju ljudi kod kojih je dominantna volja i želja da pomognu drugome.

Milićeva je zahvalila svima koji su učestvovali u akciji koja će umnogome olakšati rad Univerzitetskog kliničkog centra u Foči.

Prema riječima Mirka Vojinovića iz višegradskog Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“, ovo je četvrta akcija koja se ove godine održava u Višegradu, a organizovana je povodom Dana i krsne slave opštine Višegrad.

„Drago mi je što se današnjoj akciji odazvao veliki broj humanih ljudi. Sa nama su danas naši prijatelji iz Jagodine i Nikšića sa kojima već godinama imamo odličnu saradnju“, rekao je Vojinović kome je ovo 94. put kako donira krv.

Dobrovoljni davalac krvi iz Jagodine Goran Jevremović do sada je više od 120 puta donirao dragocjenu tečnost, a njegovo udruženje već više od 10 godina ima odličnu saradnju sa višegradskim kolegama.

„Dobrovoljne davaoce krvi iz Višegrada mi u našem gradu ugošćavamo dva puta godišnje. Cilj nam je isključivo da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije, ali i želja da animiramo mlade ljude da se što više uključuju u ove humane misije“, rekao je Jevremović.

Doze donirane krvi prikupljene u današnjoj akciji namijenjene su za liječenje Višegrađana u nekoj od bolnica Republike Srpske.

Akciju su organizovali Saveza društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske i Društvo dobrovoljnih davalaca „Stara Hercegovina“ iz Višegrada.

SRNA