Дониране 54 дозе крви

29.09.2023.

У акцији добровољних давалаца крви која је данас одржана у Вишеграду прикупљене су 54 дозе крви.

У акцији је учествовало око 90 давалаца из Вишеграда и других градова Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Шеф трансфузијске медицине Фоча Сенка Милић рекла је да у оваквим акцијама учествују људи код којих је доминантна воља и жеља да помогну другоме.

Милићева је захвалила свима који су учествовали у акцији која ће умногоме олакшати рад Универзитетског клиничког центра у Фочи.

Према ријечима Мирка Војиновића из вишеградског Друштва добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“, ово је четврта акција која се ове године одржава у Вишеграду, а организована је поводом Дана и крсне славе општине Вишеград.

„Драго ми је што се данашњој акцији одазвао велики број хуманих људи. Са нама су данас наши пријатељи из Јагодине и Никшића са којима већ годинама имамо одличну сарадњу“, рекао је Војиновић коме је ово 94. пут како донира крв.

Добровољни давалац крви из Јагодине Горан Јевремовић до сада је више од 120 пута донирао драгоцјену течност, а његово удружење већ више од 10 година има одличну сарадњу са вишеградским колегама.

„Добровољне даваоце крви из Вишеграда ми у нашем граду угошћавамо два пута годишње. Циљ нам је искључиво да помогнемо онима којима је то најпотребније, али и жеља да анимирамо младе људе да се што више укључују у ове хумане мисије“, рекао је Јевремовић.

Дозе дониране крви прикупљене у данашњој акцији намијењене су за лијечење Вишеграђана у некој од болница Републике Српске.

Акцију су организовали Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и Друштво добровољних давалаца „Стара Херцеговина“ из Вишеграда.

СРНА