Đurević posjetio osnovnu školu

25.05.2020.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević posjetio je Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ povodom Dana škole i tom prilikom najavio nove školske projekte koji će biti realizovani u narednom periodu.

On je istakao da će do početka nove školske godine biti obezbijeđena nova računarska oprema za informatičko odjeljenje.

Đurević je rekao da će, kao i svake godine, biti nagrađeni najbolji učenici obje škole.

„To treba da bude primjer svima ostalima da ostvaruju dobre rezultate, jer se dobar i zapažen rad uvijek nagrađuje“, naglasio je Đurević.

On je rekao da opština uvijek stoji na raspolaganju profesorima, nastavnicima, učiteljima i učenicima i pomaže rad škola.

„Osvrnuli smo se na razne projekte koji su realizovani u prošlosti, o započetim i o projektima koji će biti urađeni u narednom periodu, a neki od njih će biti ostvareni u ovoj godini u saradnji sa Vladom Republike Srpske“, istakao je Đurević.

Direktor škole Momir Radojčić rekao je da su učenici, u skladu sa trenutnom situacijom, pripremili petnaestominutni tematski film „Škola-misao, riječ, crtež“ gdje su prikazane sve zanimljivosti onlajn nastave.

On je istakao da su u realizaciji filma učestvovali učenici svih razreda i učenici Posebnog odjeljenja.

„Pohvalio bih rad i trud naših nastavnika i učenika, kao i roditelja, jer je ovo prvi put da se susrećemo sa ovakvim vidom rada, a film će biti prikazivan na video bimu na Trgu Palih Boraca u Višegradu. Smatram da smo brzo uspjeli da se adaptiramo i savladamo sve poteškoće i nadam se da ćemo uspješno privesti kraju ovu školsku godinu“, naveo je Radojčić.

On se posebno zahvalio opštini Višegrad i njenom načelniku Mladenu Đureviću na saradnji.

„Uvijek nam stoje na raspolaganju i olakšavaju nam rad, pomažu nam u realiziciji raznih projekata, a današnje prisustvo načelnika Mladena Đurevića znači da opština Višegrad misli na najmlađe“, istakao je Radojčić.

Radojčić je istakao da će proslava mature, ukoliko ostanu trenutne mjere, biti organizovana šetnjom učenika u dvije grupe, te dodao da je do sada elektronskim putem i telefonskim pozivima za upis u novu školsku godinu evidentiran ukupno 71 učenik.

On je napomenuo da učenici devetog razreda školu završavaju 29. maja, a ostali razredi 12. juna, nakon čega će se raditi na pripremi za novu školsku godinu.

Dan škole obilježava se u skladu sa realizacijom nastave na daljinu i projektom „Škola prijateljski ambijent za dijete“.