Đurević i Radojičić o saradnji Višegrada i Beograda

17.08.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarali su danas o uspostavljanju privredne, turističke i kulturne saradnje Višegrada i Beograda.

Đurević je, nakon sastanka sa Radojičićem i njegovim saradnicima u Višegradu, rekao novinarima da je dogovoreno da delegacija višegradske opštine posjeti Beograd gdje će potpisati protokol o saradnji.

„Sve više ljudi iz Srbije i Beograda posjećuje našu opštinu i nadam se da ćemo u narednom periodu imati nekoliko zajedničkih projekata, a na zadovoljstvo građana iz Republike Srpske i Srbije“, naglasio je Đurević.

On je ocijenio da je razgovor bio konstruktivan i da su se dotakli mnogih tema.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da se najbrži rezultati mogu očekivati u turističkoj saradnji Višegrada i Beograda.

„Mnogi strani turisti koji dolaze u Beograd žele da posete Višegrad zbog čuvenja koje ima u svetskim razmerama. Turisti koji dolaze zbog Višegrada mogu biti usmereni prema Beogradu i to je veoma važan segment u kojem možemo da napredujemo“, dodao je Radojičić.

On je napomenuo da je važno naći zajedničke interese i u tom segmentu uraditi stvari koje su dobre i za Višegrad i za Beograd.

„Kultura, sport i umetnost su segmenti u kojima sigurno možemo mnogo toga da uradimo, a verujem da će tim sporazumom o kojem smo pričali to definisati preciznije i imati jasne rezultate u skorijoj budućnosti“, istakao je Radojičić.

On kaže da je uvijek na poseban način fasciniran i Višegradom, kao i ćuprijom i Drinom.

„Andrićgrad je dao neku posebnu dimenziju ovom gradu i radujem se da ima sve više turista i da se Višegrad privredno razvija“, dodao je Radojičić.

SRNA