Ђуревић и Радојичић о сарадњи Вишеграда и Београда

17.08.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и градоначелник Београда Зоран Радојичић разговарали су данас о успостављању привредне, туристичке и културне сарадње Вишеграда и Београда.

Ђуревић је, након састанка са Радојичићем и његовим сарадницима у Вишеграду, рекао новинарима да је договорено да делегација вишеградске општине посјети Београд гдје ће потписати протокол о сарадњи.

„Све више људи из Србије и Београда посјећује нашу општину и надам се да ћемо у наредном периоду имати неколико заједничких пројеката, а на задовољство грађана из Републике Српске и Србије“, нагласио је Ђуревић.

Он је оцијенио да је разговор био конструктиван и да су се дотакли многих тема.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је да се најбржи резултати могу очекивати у туристичкој сарадњи Вишеграда и Београда.

„Многи страни туристи који долазе у Београд желе да посете Вишеград због чувења које има у светским размерама. Туристи који долазе због Вишеграда могу бити усмерени према Београду и то је веома важан сегмент у којем можемо да напредујемо“, додао је Радојичић.

Он је напоменуо да је важно наћи заједничке интересе и у том сегменту урадити ствари које су добре и за Вишеград и за Београд.

„Култура, спорт и уметност су сегменти у којима сигурно можемо много тога да урадимо, а верујем да ће тим споразумом о којем смо причали то дефинисати прецизније и имати јасне резултате у скоријој будућности“, истакао је Радојичић.

Он каже да је увијек на посебан начин фасциниран и Вишеградом, као и ћупријом и Дрином.

„Андрићград је дао неку посебну димензију овом граду и радујем се да има све више туриста и да се Вишеград привредно развија“, додао је Радојичић.

СРНА