Usvojen Nacrt budžeta opštine

12.12.2016.

Novi saziv Skupštine opštine Višegrad usvojio je danas Nacrt budžeta opštine za 2017. godinu koji iznosi 8.325.750 KM.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je nacrt budžeta ostao u dosadašnjim okvirima, ali da će biti izvršena preraspodjela sredstava i da će više novca biti izdvojeno, između ostalog, za natalitet, Boračku organizaciju, stipendije i mjesne zajednice.

„Naslijedili smo velike dugove u budžetu. Veliki broj započetih projekata nema novčano pokriće, tako da će iduća godina biti godina štednje“, naglasio je Đurević.

On je naveo da je smanjena stopa poreza na nepokretnosti sa 0,13 na 0,11 KM, kao i da će biti donesena nova odluka o stipendijama, jer dosadašnja nije bila dobra.

Vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije Njegoš Tanasković rekao je da će ovaj budžet biti upućen na javnu raspravu, na mišljenje resornog ministarstva, a potom će se u formi prijedloga vratiti Skupštini na usvajanje.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Bilal Memišević rekao je da je na današnjoj sjednici bilo mnogo konstruktivnih prijedloga, a da je nekoliko tačaka dnevnog reda podržano jednoglasno, što znači da je Skupština donosila kvalitetne odluke.

SRNA