Završeni „Zimski dani Višegrada“

30.12.2022.

Spektakularnim vatrometom završena je dvodnevna manifestacija „Zimski dani Višegrada“ koja je privukla veliki broj posjetilaca i izlagača ručno rađenih proizvoda.

Član Organizacionog odbora Tanja Novaković rekla je da su sa oduševljenjem dočekali „Zimske dane Višegrada“, na radost svih, a najviše djece.

„To je i jedna obaveza koja za sobom nosi mnogo više lijepih stvari, prije svega, socijalizacija, druženja, radosti, veselje i sve što je falilo prethodnih nekoliko godina“, istakla je Novakovićeva.

Ona je napomenula da je i Osnovna škola „Vuk Karadžić“ sa radošću i odušljevljenjem učestvovala, a učenici od prvog do petog razreda su pripremili veseo i zanimljiv program.

Profesor srpskog jezika i književnosti u Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“ Bojan Nikolić rekao je da su pripremili novogodišnju predstavu „Gužva kod Deda Mraza“.

„Djeca su se upoznala sa junacima iz bajki, kao što je Pipi Duga Čarapa, Crvenkapa. Uz to smo imali i muzičke dijelove, tako da su djeca igrala i pjevala“, istakao je Nikolić.

On je izrazio zadovoljstvo učešćem u manifestaciji koja je postala tradicija.

U programu su nastupila djeca iz vrtića „Neven“, članovi Kulturno-umjetničkog društva „Kralj Petar Ujedinitelj“ i glumac Milan Dimić koji je bio u ulozi Klovna.

Pokrovitelj manifestacije je opština Višegrad, a podržali su je brojni višegradski preduzetnici i ugostitelji.

SRNA