Završena kanalizaciona mreža na Okolištima

22.10.2020.

U naselju Okolišta u Višegradu završena je izgradnja kanalizacione mreže u dužini od 2.200 metara, za šta je Vlada Republike Srpske izdvojila 350.000 KM.

Vladimir Gladanac, direktor preduzeća za vodovod i kanalizaciju „15. april“ koje je izvođač radova, rekao je da je za ovaj projekat angažovano više podizvođača.

„Ovo je veliki projekat za Višegrad i za naselje Okolišta. Na ovaj način riješen je dugogodišnji problem sa otpadnim vodama sa kojim su se susretali stanovnici ovog naselja“, istakao je Gladanac.

On je rekao da je na kanalizacionu mrežu do sada priključeno 15 domaćinstava i da očekuje da će se u narednom periodu i preostala domaćinstva uključiti i tako ostvariti kvalitetniju uslugu odvodnje kanalizacije.

Gladanac je naveo da će u narednim danima preduzeće „Romanijaputevi“ asfaltirati dio ulice u naselju Okolišta, kako bi sve bilo vraćeno u prvobitno stanje.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zahvalio je Vladi Republike Srpske i svima koji su pomogli i dali doprinos u realizaciji ovog projekta.

SRNA