Zatvoren vrtić zbog pogoršanja epidemiološke situacije

17.07.2020.

Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Neven“ iz Višegrada obustaviće rad od 20. do 31. jula zbog pogoršane epidemiološke situacije usljed širenja virusa korona, odlučio je opštinski Štab za vanredne situacije.

Ljekar višegradskog Doma zdravlja Darko Lečić rekao je da je u Višegradu na virus korona pozitivno 66 osoba, dok je u kućnoj izolaciji njih 176.

„Danas su retestirane 22 osobe, očekujemo da njihovi rezultati budu negativni. Situacija u Domu zdravlja je zadovoljavajuća, uskoro nam se vraćaju četiri medicinske sestre i ljekari koji su bili u izolaciji, a stanje korisnica Doma za lica sa invaliditetom je stabilno“, naveo je Lečić.

Sjednici opštinskog Štaba prisustvovao je i direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović koji je rekao da ova uprava stoji na raspolaganju svim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

„Opština Višegrad i Dom zdravlja sve svoje aktivnosti sprovode po medicinskim protokolima i u interesu svih građana ove lokalne zajednice. Trenutno je najbitnija odgovornost građana“, naglasio je Novitović.

On je istakao da Republička uprava civilne zaštite, uprkos trenutnoj situaciji, realizuje redovne aktivnosti u opštini Višegrad.

SRNA