Zajedničkim djelovanjem do razvoja lokalne zajednice

03.07.2019.

Opštinska uprava u saradnji sa direktorima republičkih i opštinskih preduzeća i javnih ustanova u Višegradu zajedničkim djelovanjem radi na unapređenju razvoja lokalne zajednice, rekao je načelnik ove opštine Mladen Đurević.

Đurević je nakon sastanka, koji je danas održan sa oko 50 direktora, istakao da ovakvi sastanci daju rezultate na uspostavljanju bolje saradnje i koordinacije između lokalnih i državnih preduzeća, sa jedne strane, i opštine sa druge strane.

„Razgovaramo o svim dobrim i lošim stvarima u našoj opštini, razmjenjujemo iskustva i informacije, pravimo planove za naredne akcije. Ovi sastanci imaju jako dobar ishod, jer sve ono što dogovorimo na kraju sprovedemo u djelo. Zahvaljujem svima koji imaju strpljenja, motiva i vremena, jer sve što dogovaramo interesu je naših sugrađana i svih onih koji iz godine u godinu sve više posjećuju opštinu Višegrad“, naveo je Đurević.

On je rekao da nije lako postići realizaciju svih ideja, jer je potrebno prilagoditi planiranje budžeta i strategije opštine kako bi došlo do realizacije ideja.

„Raduje me činjenica da su svi maksimalno uključeni da u Višegradu bude realizovano što više projekata, jer je to potrebno svima“, dodao je Đurević.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojičić istakao je da je u saradnji sa opštinom Višegrad u ovoj školi u posljednje dvije godine realizovano mnogo kapitalnih projekata.

„Najkapitalniji projekat urađen je u saradnji sa Vladom Japana, a opština Višegrad nas je podržala sa oko 50.000 KM. Rekonstruisane su i učionice za prve razrede, nabavljene su table za sve učionice u područnim i u centralnoj školi, sanirani su grijanje i mokri čvor, a u toku je ograđivanje školskog dvorišta, proširivanje parkinga i nabavka školskog namještaja“, rekao je Radojičić.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je da su ovakvi sastanci jedan od najboljih načina za uspostavljanje komunikacije, ne samo sa opštinskom upravom, nego i sa svim drugim direktorima i upravnicima u Višegradu.

„To je prilika da razmjenjujemo ideje i pružamo pomoć jedni drugima, a to je i na svakom koraku očigledno“, naglasila je Mitrovićeva.

Ona je istakla da su u prethodne dvije godine realizovani mnogi projekti na objektu „Neven“ s ciljem poboljšanja higijenskih i zdravstvenih uslova.

„Promijenjena je posteljina, peškiri i sve ono što se koristi u higijenske svrhe djece, postavljeni su novi uređaji u kuhinji koji obezbjeđuju kvalitetniju hranu za djecu, zamijenjen je kompletan mobilijar, izrađeni su novi murali i zamijenjene biljke u dvorištu“, navela je Mitrovićeva.

SRNA