Zajednički rad u interesu svih zaposlenih

10.04.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević poslije sastanka sa predsjednikom Saveza sindikata Republike Srpske Rankom Mišić rekao je da se zajednički radi u interesu svih zaposlenih i da će nastojati da u skorije vrijeme i u ustanovama i u opštini budu izmirena sva dugovanja koja su nastala prije tri ili četiri godine.

„Dobili smo punu podršku predsjednika Saveza sindikata Srpske i smatram da ćemo zajedničkim zalaganjem iznalaziti nova rješenja i učestvovati u raznim projektima“, istakao je Đurević.

On je naveo da je razgovarano i o saradnji sa sindikatom i o problemima sa kojima se susreće opštinska administracija u svom radu.

„Dotakli smo se Zakona o lokalnoj samoupravi i broja zaposlenih koji taj Zakon predviđa. Zajednički cilj je da se broj zaposlenih na 1.000 stanovnika sa tri poveća“, rekao je Đurević.

Mišićeva je rekla da se jedan od razloga posjete Višegradu odnosi na poziciju zaposlenih u javnoj upravi, primjenu Zakona u lokalnoj upravi i potrebu da se zakon dorađuje tako da omogući kvalitetno funkcionisanje lokalne uprave, kako bi život građana i onih koji koriste usluge lokalne uprave bio kvalitetniji, efikasniji i brži.

„Drugi razlog posjete jeste funkcionisanje privrednih subjekata, zaposlenost na nivou lokalne zajednice, utvrđivanje prioriteta i kako možemo zajedno djelovati da imamo veći broj zaposlenih, bolje plate i kako svi zajedno da stvorimo ambijent da se stvaraju nove vrijednosti i ne odlazi sa prostora Republike Srpske“, navela je Mišićeva.

Ona je naglasila da je najvažnije da plate rastu i da se stvaraju bolji uslovi za život i na radnim mjestima kako bi ljudi ostajali ovdje, formirali porodice, a Srpska imala budućnost.

Mišićeva je rekla da je ohrabrujuće da je, prvi put otkad dolazi u Višegrad, načelnik ove opštine govorio o nizu projekata koji se realizaciju i ambicijama kako unaprijediti rad ruralnog stanovništva, zaustaviti odlazak mladih ljudi, raseljavanje ruralnih područja, kao i za bolju promociju i usluge višegradske banje.

„Naravno da i u Višegradu ima problema, da poslodavci ne poštuju zakonska rješenja, da ima rada na crno i da radnici ne dobijaju redovno plate, ali nastojaćemo da ih riješimo“, dodala je Mišićeva.

SRNA