Za sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže izdvojeno 20.000 KM

13.03.2023.

Direktor Preduzeća za vodovod i kanalizaciju „15. april“ iz Višegrada Radivoje Vidaković rekao je da je u toku sanacija vodovne i kanalizacione mreže u Vidovdanskoj i Kozačkoj ulici i naselju Crnča, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 20.000 KM.

Vidaković je rekao Srni da se radovi izvode usljed čestih kvarova zbog starosti i dostrajalosti vodovodnih cijevi.

On je istakao da je u toku sanacija dijela vodovodne mreže u Kozačkoj ulici, kao i da se izvode radovi na izradi revizionog okna na kanalizacionoj mreži u Vidovdanskoj ulici.

„Na lokalitetu Vidovdanske dolazilo je do čestih začepljenja i izlivanja fekalija, što je bio dugogodišnji problem. Izgradnjom revizionog okna omogućiće se bolji pristup za održavanje i čišćenje kanalizacione mreže“, naveo je Vidaković.

On je naglasio da će se u okviru redovnih aktivnosti na održavanju i izgradnji vodovodnog sistema, u toku ove sedmice izvoditi radovi na izradi šahta i montaži glavnog vodovodnog ventila za Vidovdansku ulicu.

„Ranije prilikom izvođenja radova u pomenutoj ulici bili smo prinuđeni da zatvorimo vodu na glavnom gradskom rezervoaru `Stražište`, čime je bez vode ostajao veliki broj korisnika“, naveo je Vidaković.

On je potvrdio da se u naselju Crnča radi sanacija i rekonstrukcija dijela kanalizacione mreže radi poboljšanja i unapređenja sistema odvođenja otpadnih voda.

„Česta zagušenja i dotrajali šahtovi prouzrokovali su probleme u funkcionisanju kanalizacionog sistema. Sada su se stvorili uslovi da se uradi i neophodna rekonstrukcija“, istakao je Vidaković.

Izvođač radova je lokalno preduzeće za vodovod i kanalizaciju „15. april“.

SRNA