Za razvoj sporta 263.000 KM

18.02.2019.

Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas odluku o raspodjeli 263.000 KM iz lokalnog budžeta za finansiranje sportskih programa za ovu godinu.

Načelnik opštine Mladen Đurević naveo je da je za takmičarski sport planirano 237.000 KM, za održavanje tradicionalnih sportskih manifestacija 23.000 KM, a za školski sport 3.000 KM.

„Opština Višegrad učestvovaće i u organizaciji sistematskih ljekarskih pregleda sportista registrovanih klubova. Planiran je i razvoj sportske infrastrukture izgradnjom terena za mali fudbal sa vještačkom travom koji će biti preko puta Gradske pijace i otvaranjem novog stadiona za male sportove u Andrićgradu“, rekao je Đurević.

On je naglasio da je sport važan dio razvoja opštine Višegrad.

„Usvojene su odluke koje su bitne za napredak opštine Višegrad i vjerujem da će i u narednim skupštinskim zasjedanjima to biti konkretno i brzo kao što je danas bilo. Smatram da narod daje povjerenje onima koji iskreno rade za dobrobit naše opštine i građana, a vrijeme polako pokazuje da je to tako“, istakao je Đurević.

Odbornici su usvojili i odluku i rješenja o načinu i uslovima prodaje nepokretnosti vlasništvo opštine Višegrad označene kao kp 858/69 i 858/38, kao i odluku o proglašenju Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ udruženjem od posebnog lokalnog značaja.

Izglasani su i odluka i rješenje o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje jednog člana Opštinske izborne komisije.

SRNA