Za projekte nevladinih organizacija 50.000 KM

21.06.2024.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je ugovore o finansiranju projekata sa predstavnicima 11 nevladinih organizacija registrovanih u ovoj opštini, za šta je iz budžeta izdvojeno 50.000 KM.

„Vjerujem da će potpisnici ugovora sredstva iskoristiti u skladu sa projektima sa kojima su aplicirali na javni poziv, te da će to omogućiti članovima udruženja da realizuju ono što su planirali“, istakao je Đurević.

Dejan Furtula iz Udruženja građana „Eko centar Višegrad“ aplicirao je za realizaciju „Strit art festivala“ i istakao značaj ulaganja u uličnu umjetnost.

„Mi smo se odlučili za uličnu kulturu jer već postoje takvi festivali u BiH i Republici Srpskoj, a riječ je o Prijedoru, Mostaru i Sarajevu sa čijim predstavnicima smo u kontaktu kao i sa ekipom iz Srbije koja će doći da uradi prva dva murala“, istakao je Furtula.

Davor Radović iz Udruženja brodara istakao je da je saradnja sa opštinom iz godine u godinu sve bolja.

„Sredstava će biti iskorištena za razvoj nautičkog turizma koji uzima maha na Drini i njegov razvoj značajan je za Višegrad, ali i sve brojnije goste našeg grada“, rekao je Radović.

Javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata nevladinih i neprofitnih organizacija koje djeluju na području opštine Višegrad raspisan je u aprilu.