Za koordinatora regije Stara Hercegovina izabran Aleksandar Savić

02.07.2019.

Na izbornoj skupštini Regionalnog odbora Boračke organizacije Republike Srpske Stara Hercegovina za koordinatora regije izabran je Aleksandar Savić iz Višegrada.

Novoizabrani predstavnik porodica poginulih boraca je Snježana Kovač iz Kalinovika, a ratnih vojnih invalida Milika Radović iz Foče.

Predsjednik Boračke organizacije Višegrad Aleksandar Savić rekao je da je odziv na Skupštini, koja je održana u Višegradu, bio dobar i da su donijete dobre inicijative za poboljšanje statusa boraca, porodica poginulih boraca, invalida rata u cijeloj regiji.

„Nastojaćemo da poboljšamo status naših boraca. Mislimo da je trenutak da u narednom periodu damo akcenat da pokušamo uraditi nešto za borce koji su pred penzionisanjem, a ne mogu biti penzionisani, tako da će to biti zadatak Boračke organizacije Republike Srpske, a i prijedlog je Stare Hercegovine“, istakao je Savić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević naglasio je da mladi moraju da njeguju tradiciju odbrambeno-otadžbinskog rata i da daju sve od sebe da sačuvaju Republiku Srpsku.

„Zahvaljujem svim stvaraocima Republike Srpske koji su nam omogućili da živimo u slobodnoj Srpskoj. Saradnja opštine Višegrad i Boračke organizacije u Višegradu je na visokom nivou, počeli smo sa novim projektima i vjerujem da ćemo nastaviti pomagati svima kojima je to potrebno“, rekao je Đurević.

Izbornoj skupštini prisustvovali su predstavnici boračkih organizacija iz Višegrada, Kalinovika, Rudog, Čajniča, Novog Goražda i Foče.

SRNA