Za izgradnju infrastrukture više od milion maraka

20.10.2017.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da je ova lokalna zajednica iz budžeta izdvojila više od milion maraka za izgradnju infrastrukture radi bržeg razvoja opštine.

„Pokrenuli smo projekte u oblasti infrastrukture na području cijele opštine da bismo pokazali da vodimo brigu o svim naseljima u gradu“, istakao je Đurević.

On je naveo dodao da je u toku sanacija lokalnih puteva, nakon čega će se raditi asfaltiranje i saniranje udarnih rupa na putevima.

Posebna pažnja biće usmjerena ka izgradnji pristupne saobraćajnice do Andrićgrada uz rijeku Rzav da bi se olakšala putna komunikacija do tog turističkog kompleksa.

Đurević ističe da je u toku priprema dokumentacije za pokretanje postupka javne nabavke za rekonstrukciju glavne ulice, koja uključuje i sporedne ulice u užem centru grada, a priprema se i tender za izgradnju javne rasvjete na šest lokacija na području grada.

„Radimo i na zacjevljenju potoka u naselju Glogova koji podrazumijeva uređenje riječnog korita zbog mogućih poplava, sanaciju vodovoda u naseljima Bikavac – Gornje Šeganje i u Ulici Gavrila Principa“, rekao je Đurević.

On je naveo da je planirana izgradnja kanalizacije u naselju Donje Šeganje i u Ulici Gavrila Principa.

Đurević je istakao da se radi projektna dokumentacija za izgradnju vodovoda za naselje Prelovo, a potom slijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, nakon čega će se krenuti u nastavak izgradnje vodovoda.

On navodi da opština planira izgradnju pomoćnog stadiona i dječijeg igrališta.

„Naš prioritet su djeca, pa tako na različite načine pokušavamo da naši najmlađi sugrađani imaju mjesto za igru. U Ulici kralja Petra biće izgrađeno dječije igralište koje je potrebno našem gradu“, istakao je Đurević.

SRNA