Za godinu dana prvi studenti u Višegradu

09.09.2022.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je, nakon potpisivanja sporazuma kojim je predviđeno otvaranje studijskog programa turizma i hotelijerstva u Višegradu, da je danas istorijski dan jer će Višegrad konačno dobiti svoj fakultet i za godinu dana imati prve studente.

On je istakao da je zahvalan, prije svega, Vladi Republike Srpske, na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem, Olimpijskom centru „Jahorina“, Univerzitetu Istočno Sarajevo i svim ljudima dobre volje koji su prepoznali potrebu da konačno i Višegrad dobije svoj fakultet.

„Ovo je za Višegrad i Andrićgrad istorijski dan s obzirom na to da ćemo za godinu dana imati prve studente u Višegradu. Još jednom hvala i vjerujem da je ovo veliki događaj za sve nas“, rekao je Đurević novinarima nakon što su predstavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Andrićgrada potpisali sporazum o saradnji.

Predstavnik opštine Višegrad u Skupštini Andrićgrada Brane Smiljić rekao je da da su napokon stvoreni uslovi da u Višegradu bude otvoreno odjeljenje Ekonomskog fakulteta, koje je vezano za turizam Višegrada.

„Višegrad ima sve predispozicije za razvoj turizma. Ovo je prilika da svi mladi koji su iz Višegrada ovdje steku visoko obrazovanje“, istakao je Smiljić.

On je izrazio nadu da će, osim ove obrazovne ustanove, biti otvoren još jedan fakultet da bi Višegrad prerastao u univerzitetski centar.

Predstavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Andrićgrada potpisali su danas sporazum o saradnji, kojim je predviđeno otvaranje studijskog programa turizma i hotelijerstva u Višegradu.

Sporazum su, u prisustvu predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, u amfiteatru Fakulteta u Andrićgradu potpisali dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Marko Đogo i predstavnik državnog kapitala u Andrićgradu Nedeljko Elek.

SRNA