Vozači dobijaju info-pult Auto-moto saveza

10.11.2023.

Auto-moto savez Republike Srpske, u saradnji sa opštinom Višegrad, postaviće na području ove lokalne zajednice info-pult koji će učesnicima u saobraćaju omogućiti informisanje i pomoć na putu, dogovoreno je na današnjem sastanku načelnika opštine Mladena Đurevića i generalnog sekretara Auto-moto saveza Republike Srpske Zorana Stevanovića.

Stevanović je naveo da je Višegrad veoma interesantan zbog visokofrekventnog magistralnog puta, te je neohodno da Auto-moto savez pojača rad, što je usklađeno i sa novim zakonskim odredbama.

„Novi Zakon o bezbjednosti saobraćaja nametnuo je Auto-moto savezu novu obavezu, te smo dužni da u slučaju kvara sklonimo automobil s puta, a za sve građane čija su vozila registrovana u Republici Srpskoj ova usluga je besplatna. Mi smo našim aktom omogućili iste uslove i za ostale na udaljenosti do 50 kilometara“, rekao je Stevanović.

Đurević je naveo da je stavljanje Višegrada na mapu Auto-moto saveza Republike Srpske veoma značajno, kako za turiste, tako i za Višegrađane.

„Imamo informaciju da je samo prošle godine bilo 1.500 intervencija u Republici Srpskoj, te da je broj intervencija Auto-moto saveza na području Višegrada veći za 50 odsto, što je dovoljan pokazatelj da je planirani objekat neophodan“, istakao je Đurević.

Opština Višegrad obezbijediće adekvatnu lokaciju, a kako je rečeno nakon sastanka, po okončanju zakonske procedure, Auto-moto savez će početi realizaciju ovog projekta.

SRNA