Vladan Simić iz Višegrada popeo se na najviši vrh Svete Gore

31.08.2023.

Vladan Simić iz Višegrada, član Udruženja amputiraca iz Istočnog Sarajeva, popeo se na najviši vrh Svete Gore – Atos na nadmorskoj visini od 2.033 metra.

Simić je rekao Srni da se na Atos popelo devet amputiraca, od kojih sedam bez jedne noge, jedan bez obje noge i jedan bez ruke.

„Ovo je za mene bio veliki duhovni poduhvat u kojem sam, uz pomoć Boga, uspio“, naveo je Simić i dodao da je ovo drugi put da ide na Svetu Goru i u manastir Hilandar.

Prema njegovim riječima, hodočašće na Svetu Goru trajalo je sedam dana, od 22. do 28. avgusta, te su tokom sedmodnevnog putovanja posjetili brojne manastire u Srbiji i Grčkoj.

U čast poginulim borcima Vojske Republike Srpske, amputirci iz Istočnog Sarajeva već desetu godinu organizuju hodočašće na Svetu Goru.

Podršku realizaciji hodočašća na Svetu Goru pružili su Vlada Republike Srpske, grad Istočno Sarajevo, opštine Istočna Ilidža, Pale, Trnovo, Višegrad, Rehabilitacioni centar „Vilina Vlas“ Višegrad, kao i mnogobrojni građani i privredni subjekti sa područja Istočnog Sarajeva, iz Foče, Kalinovika i Višegrada.

SRNA