„Višegradska staza“ počinje 31. maja

22.05.2019.

Književna manifestacija posvećena uspomeni na život i djelo Ive Andrića „Višegradska staza“ počeće u petak, 31. maja.

U 10.00 časova biće položeno cvijeće na Andrićev spomenik, a učenici Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ pripremiće prigodan program.

U okviru manifestacije, u 13.00 časova biće organizovani susreti bibliotekara Republike Srpske, dok će u 18.00 časova biti organizovane izložbe knjiga Izdavačke kuće „Dabar“ iz Dobrunske Rijeke i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Besjedu o Andriću na svečanom otvaranju u Domu kulture u 20.00 časova govoriće profesor Milo Lompar, a u umjetničkom dijelu programa učestvovaće glumci Vjera Mujović i Aleksandar Srećković.

Drugog dana manifestacije, u subotu u 11.00 časova biće promovisan roman „Neviđena Srbija“ autora Vlade Arsića u Spomen-učionici Ive Andrića, dok će književno veče Društva ljubitelja pisane riječi biti održano tradicinalno na hladnjaku na Bikavcu u 17.00 časova.

U pjesničkoj večeri koja će biti održana na ćupriji na Drini u 20.00 časova učestvovaće Ljubivoje Ršumović, Milenko Jevđević, Milica Bakrač, Slobodan Jović, Vojin Ostojić, Branka Čarašić i Jelena Andrić.

Istog dana u 20.00 časova u Domu kulture nastupiće ženski kamerni hor „Banjalučanke“.

„Višegradska staza“ biće zatvorena u nedjelju, 2. juna, a program završnog dana biće upotpunjen pozorišnim predstavama, te izložbom slika.

Kulturna manifestacija „Višegradska staza“ organizuje se 42. put, a 27. put u Republici Srpskoj.

SRNA