Višegradska regata 1. jula

19.06.2017.

Turistička manifestacija „Višegradska regata“, na kojoj se očekuje oko 300 učesnika, biće održana 1. jula, izjavila je Srni direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović.

„Cilj manifestacije je promocija rijeke Drine i prirodnih ljepota Višegrada i okoline. Na ovoj regati okupljaju se zaljubljenici Drine, ribari, ljubitelji druženja i prirode“, rekla je Todorovićeva.

Ona je istakla da je manifestacija zabavnog karaktera, ali da ima i ekološki karakter, kako bi se ukazalo na činjenicu da rijeka Drina ne smije biti zagađena i da mora biti očuvana.

„Višegrađani se na ovaj način druže i promovišu rijeku Drinu i okolinu, a posjetiće i spomen-kapelu Stari Brod, gdje su u Drugom svjetskom ratu stradale nevine srpske žrtve“, dodala je Todorovićeva.

Ona je rekla da će biti održana i sportska takmičenja nadvlačenje konopca, trčanje u vrećama, takmičenje u brzom ispijanju piva i takmičenje u nošenju jajeta u kašici.

„Očekujemo da se uključe svi vlasnici plovila i brodova, kojih je u Višegradu sve više, a nadamo se da će biti oko 40 plovila i oko 300 učesnika“, dodala je Todorovićeva.

Ona je rekla da će pobjednici u svim takmičenjima biti nagrađeni peharima, a da će učesnici regate nositi promotivne majice.

Organizator manifestacije je Turistička organizacije Višegrad, a pokrovitelj opština Višegrad.

SRNA