Višegrad spremno dočekuje djecu s Kosova i Metohije

08.06.2018.

U Gradskoj kući u Andrićgradu održan je sastanak članova Organizacionog odbora za doček djece s Kosova i Metohije, na kojem su dogovorene sve pojedinosti u vezi ove centralne manifestacije u okviru koje će Višegrad biti domaćin za oko 950 djece.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević je rekao da će ova opština biti domaćin velikom broju djece, a njih 50 će boraviti u ovom gradu od 16. do 23. juna.

On je potvrdio da je sastanak uspješno protekao, te da su zadovoljni organizacijom ovog velikog događaja.

„ Pristupili smo detaljno svim stvarima koje su neophodne da bi se manifestacija održala na najbolji mogući način i da bi se opština Višegrad pokazala kao dobar domaćin“, dodao je Đurević.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio se Đureviću i predstavnicima ove opštine koji su, kako je rekao, na veoma studiozan način učestvovali u realizaciji ovog projekta.

„ Obuhvatili smo sve aspekte koji su potrebni, kako programske, tako i bezbjednosne, da bi brojni gosti i delegacije iz drugih gradova bili zadovoljni“, rekao je Arlov.

Prema njegovim riječima ova manifestacija će biti centralni događaj u Republici Srpskoj.

Podsjećamo, opština Višegrad je pokrovitelj centralne manifestacije dočeka djece s Kosova i Metohije, koja dolaze sa 18 autobusa u pratnji 80 prosvjetnih radnika.

Radio Višegrad